Reviews

Sandra  (Multiple Sclerose)

Al heel wat jaren heb ik Multiple Sclerose, het proces verloopt gelukkig bij mij heel langzaam. Toch ondervind ik steeds meer ongemakken. Lopen gaat nu echt een stuk moeilijker, ik maak gebruik van een rollator en een rolstoel en ben vaak erg moe. Mijn benen voelen dan stijf en ik heb last van spasmen. Daarom ben ik erg blij en enthousiast dat shiatsu mij een stukje mobiliteit terug kan geven. Het blijft wel steeds een stukje minder worden, ik kan en zal dus niet pretenderen dat shiatsu het proces vertraagt. Maar ik voel me na de behandeling altijd een stuk fitter en heb dan energie om iets leuks te doen. De kwaliteit van het leven is een stuk beter geworden door deze momenten.   Als ik van Marty vandaan kom:  dan denk ik altijd: WOW dat voelt goed.

Irene  (hyperventilatie)

Ik kwam met Marty in contact in een periode waarin ik veel last had van hyperventilatie. Na een aantal behandelingen kreeg ik dat steeds beter onder controle en ben er nu helemaal van af. Het fijne bij Marty is dat zij de shiatsu behandeling altijd afstemt op datgene waar je op dat moment last van hebt. Ik heb dat zelf ervaren bij problemen met rug en knieën. Maar ook in tijden van stress heb ik er veel baat bij gehad. Ik zie een regelmatige shiatsu behandeling nu als onderhoud van mijn lichaam, als een mogelijkheid om mijn gezondheid zo lang mogelijk op peil te houden.

Bianca (caudalaesie)

Sinds vorig jaar februari ben ik gestart met de behandelingen bij Marty en heb aanzienlijk resultaat.

19 juni 1999 heb ik mijn rug gebroken door een val van een paard, de artsen constateerden een complete dwarsleasie.

Gelukkig was deze diagnose onjuist en werd snel aangepast naar een partieele dwarsleasie. Na 6 jaar kwam oosterse acupunctuur op mijn pad (wat overigens sterk afgeraden werd door mijn artsen) en heb daarmee een betere doorbloeding en meer spierkracht gerealiseerd. ‘Onmogelijk deze resultaten!’ melden de artsen en na onderzoek bleek ik een caudaleasie te hebben daarbij zijn alleen je zenuwen beschadigd en niet je ruggenmerg.

Zo ben ik in contact gekomen met alternatieve geneeswijze voetreflex/ acupunctuur dat stond de laatste jaren stil, boekte geen resultaat meer, totdat ik bij Marty kwam.

Duidelijk een betere doorbloeding waardoor ik warme benen heb/ meer energie en langer kan lopen met mijn krukken!!

Sinds een half jaar komt ook mijn man bij Marty, hij is melkveehouder en alles krijgt verzorging/onderhoud maar gewoonte is om jezelf te vergeten. Al jaren kreeg niemand zijn rug los gemasseerd na drie behandelingen was zijn rug weer los!

Brenda (stress)

In de wachtkamer van de psychologe waar ik een afspraak had ben vond ik de folder van ChiRa. Omdat ik wel wat ontspanning kon gebruiken, vooral behoefte aan rust in mijn hoofd, maakte ik een afspraak voor shiatsu.

Ik voelde meteen een klik met Marty. Buiten het feit om dat ik de behandelingen als zeer aangenaam en ontspannend ervaar, neemt ze ook echt de tijd voor je. Dat voelt heerlijk in een wereld van stress en hoge verwachtingen . Hier krijg je de ruimte om even dicht bij jezelf te komen!